Aarzel niet langer! Bel nu: 0341 456806

Martinique

Landen > Martinique

Zeilvakantie, zeilboot of zeiljacht huren in Martinique 

zeilvakantie-caribbean-2l.jpg

Martinique is een van de grootste eilanden in de Kleine Antillen (1100 km ²). Het bergachtige deel heeft 2 belangrijke toppen: Mont Pelee in het noorden en Les Pitons du Carbet in het centrale deel. Bougainvillea, anthuriums, bamboe en vele variëteiten van exotische bomen zijn decking de bossen. Over het hele eiland vindt je suikerriet en bananen velden. Martinique is een departement van Frankrijk sinds 1946, waarvan de hoofdstad en vliegveld Fort de France is. Martinique en is een centrum voor de productie van suiker. Huur een van onze catamarans, zeiljachten of zeilboten en "cruise" door dit paradijs. 

button(7).png


 

carieb2.jpg
button_(14).png button_(15).png 

Zeilboot huren Martinique: Algemeen

zeilvakantie-caribbean-martinique-l.jpg
De klassieke koers is vanaf Martinique naar het zuiden, langs St. Lucia en op weg naar de Grenadines, archipel tussen St Vincent en Grenada. Bequia, Moustique, Tobago Cays. Deze plaatsen betekenen verre, exoten en verwondering. Je kunt zelfs de route verder uit breiden naar Trinidad en Tobago of Los Roques. De Grenadines bieden luxe schuilplaatsen van de rijke en beroemde, historische plaatsen en de unieke Tobago Cays.  

button_(19).pngbutton(20).png

Now click to jump on same coordinates point on Google Maps
One click to set START position / Next click to set next route point / Double-click to set END point
Click on map to get the weather from the point(lon/lat)

Interesse? Aarzel niet langer en neem nu contact op met Wishful Sailing voor aanvullende informatie of vrijblijvende offerte

Wishful Sailing bemiddelt om voor jullie de juiste zeilboot, catamaran of motorboot binnen jullie budget, voorkeuren en wensen aan te bieden. Wij bieden zeiljachten, motorjachten en catamarans met of zonder schipper aan.

carieb3.jpg

Om onze offertes te ontvangen klik je op de Zoek en Boek van deze pagina. Selecteer gebied -> Selecteer Type jacht -> selecteer datum met vertrek op iedere zaterdag -> Selecteer aantal weken en klik op Zoek. In de lijst van beschikbare jachten klik je op de prijs om de detail, specificaties en foto's van het jacht te zien. Aanvragen zijn geheel vrijblijvend dus vraag zoveel mogelijk jachten aan. 10 jachten in 1 keer aanvragen? Dat kan via knop vergelijk. Via deze knop selecteer je met een aanvraag 10 jachten.

Zeiljacht huren Martinique: de zeilcondities

zeilvakantie-caribbean-martinique-2l_(1).jpg
De zee is in het algemeen goed, maar een beetje ruwer in de kanalen tussen de eilanden.Het seizoen beging eind november met het hoogseizoen van december (kerstdagen) t/m eind april. Midden seizoen is van mei t/m juli.

Vanaf september t/m half november geld het zogenaamde Hurricane Saison waarin wij geen jachten wensen aan te bieden. De wind is constant en onder normale omstandigheden 24 uur aanwezig. Windkracht loopt uiteen van 4 tot 7 beaufort met een redelijke golfslag tussen de eilanden. 

button(19).png

Vertrekhavens

Zeilboot huren Martinique: Reisverslag button(19).png

Het Caraïbisch Gebied is één van de mooiste tropische zeilgebieden. Je zeilt in de zon, onder een strak blauwe hemel, in helder water, ontmoet walvissen, dolfijnen en vliegende vissen. Onze zeiltochten in het Caraïbisch Gebied gaan van Martinique via St. Lucia naar St. Vincent en de Grenadines. De eerste drie zijn vulkaaneilanden met palmstranden, regenwouden, dorpjes en stadjes. De Grenadines zijn Bounty eilanden en vaak niet meer dan met palmbomen begroeide zandbanken of begroeide rotsen. Op de grotere Grenadines tref je meestal wel een dorp aan. Vrijwel alle eilanden zijn omgeven door koraalriffen.
   
Het Caraïbisch gebied is een waar zeilersparadijs. De ontelbare prachtige kleuren, de zeer aangename temperatuur en de unieke keuken zal je niet snel vergeten. Het heeft een aantal prachtige eilanden. Zo is Martinique een Frans eiland, St. Lucia, St. Vincent en de Grenadines zijn voormalige Engelse koloniën. Aan de bevolking merk je de Franse of Engelse invloeden, maar de Latijns-Amerikaanse invloeden voeren de boventoon. Bijvoorbeeld in de aanstekelijke muziekvormen van calypso, salsa en reggae. Je kunt er genieten van de Creoolse keuken. Probeer zeker kreeft of proef de lokale specialiteit 'conch' (een groot schelpdier op Caraïbische wijze bereid). Naast zeilen en uit eten gaan, is er de gelegenheid om diverse inheemse dorpjes of een tropische fruitmarkt in een stadje te bezoeken, te snorkelen tussen de exotisch gekleurde vissen bij de koraalriffen, een strandwandeling te maken of gewoon te luieren in de zon of onder een palmboom. Daarnaast kun je (vrijblijvend) een tocht maken door het regenwoud, een vulkaan beklimmen of een dagje duiken. 


Klimaat

Praktisch het gehele jaar kun je zeilen in het Caraïbisch gebied. Er staat de constante Oostelijke passaatwind, die elke dag waait met 4 tot 6 Beaufort. Het is op zee vaak onbewolkt, hoewel je soms een warme tropische regenbui tegen kunt komen. Aan de westkant van de eilanden, waar ook de meeste baaien en dorpjes te vinden zijn, waait het minder.


Eten en drinken
De mogelijkheden om uit eten te gaan en boodschappen te doen verschillen sterk van eiland tot eiland. Op sommige kleinere eilanden kun je bananen en sinaasappels kopen, maar dat is dan ook alles. Op andere eilanden is daarentegen alles te krijgen en kun je genieten van internationale en inheemse gerechten. Op de Tobago Cays bereiden lokale vissers graag een vers gevangen kreeft voor je op hun zelfgemaakte barbeque.   


De onderstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van de eerste acht dagen van een tweeweekse zeilreis in het Caraïbisch Gebied. Starthaven is Le Marin, Martinique. Welke havens, eilanden en baaien we onderweg aandoen staat niet vooraf vast. De keuze van de vaarroute hangt af van weer en wind en wordt door de schipper vastgesteld. 
 

Zeilroute 19 daagse Martinique - St. Lucia - St. Vincent & Grenadines

Elke dag een ander eiland, een andere baai, zeilen met de passaatwind en altijd zon aan boord.

 

1e dag: Amsterdam - Martinique

 

In de namiddag of vroege avond aankomst op het tropische Franscreoolse Martinique. Een taxi staat klaar om  je mee te nemen naar de jachthaven van Le Marin (eigen kosten). Daar wordt je verwelkomt door onze schipper met een lekkere cocktail en er volgt introductie aan boord met indeling van slaapplaatsen, uitleg van specifiek bootzaken e.d.

 

2e dag: Martinique (ca 3 mijl)

  

Ontwaken met een tropisch concert van boomkikkers en vogels en starten de dag met een lekker ontbijt met koffie, thee, fruit, eitje, stokbroodje. Daarna gaan we flink inkopen doen voor deze extra lange reis bij Chez Anette, de plaatselijke supermarkt. ooral extra lekkere dingen inslaan voor de feestdagen en natuurlijk ook lekker bubbelwater. Ook op deze eerste dag verdere instructie over zeilen en algemene bootbehandeling. De schipper klaart uit bij de douane en immigratie en dan zijn we klaar voor vertrek. In de middag zeilen we naar St. Anne gelegen aan een heerlijke zwembaai. Mooie stranden, lekker warme zee (hele jaar rond 30° C) en St. Anne is een leuk creools visserdorpje waar je een aantal heerlijke creoolse specialiteiten kan eten.

 

3e dag: Martinique - St. Lucia (ca 18 mijl)

 

Pigeon Island, Rodney Bay

 

Zo'n 18 zeemijlen is de eerste en meteen spectaculaire zeiltocht over de diepblauwe Caribische Zee naar St. Lucia. Zeilomstandigheden zijn 's werelds beste, gemiddelde windkracht is 4. Na 3 tot 4 uur spetterend zeilen droppen we het anker voor de hagelwitte stranden van Rodney Bay.
Spring in zee en zwem naar het strand of maak een mooie strandwandeling naar Fort Rodney op Pigeon Island. Maar je kan hier ook windsurfen, waterskiën, parasailen en paardrijden. Hoeft allemaal niet natuurlijk en lekker luieren aan dek met een lekkere cocktail mag ook.

 

4e dag: St. Lucia - Soufriere (ca 15 mijl)

 

Vandaag zeilen we een korter traject langs de smaragdgroene kust van St. Lucia, eiland van swingende soca, patois, bananen en cricket. De wonderschone koraalriffen van Anse Chastenet en Soufriere beginnen direct vanaf het strand en snorkelen is hier super. De nacht brengen we door in een magnifieke setting van oerwoud en boomkikkers aan de voet van de beroemde Pitons, 2 imposante bergen welke het nationale symbool van het eiland zijn. Het dorpje Soufriere is misschien wel een van de beste voorbeelden van typische West-Indische bouwstijlen, houten huisjes in allerlei pasteltinten, balkonnetjes en "gingerbread" dakversieringen.  

 

Soufriere ankerplaats op St. Lucia

 

5e dag: Soufriere - St. Vincent (ca 35 mijl)

 

De 35 mijl naar St. Vincent`s Wallilabou Bay is zeer visrijk met o.a. vliegende vissen, dolfijnen en walvissen. Voor liefhebbers dé kans om een flinke tonijn of dorado aan de haak te slaan. St. Vincent is vulkanisch met dichte jungle, heel erg ongerept en prachtig met haar authentieke West-Indische cultuur. Je kunt er heerlijk onder watervallen baden, voor actievelingen is er een heuse vulkaan te beklimmen of de botanische tuin in het hoofdstadje Kingstown te bezoeken (oudste op het westelijk halfrond). Een must is hier de uiterst levendige creoolse straatmarkt welke op alle voormalige Engelse eilanden vooral op zaterdag een ware happening is.

 

Pirates of the Caribbean set:

 

Ook in Pirates of Caribbean deel 2 en 3 zijn zowel in Wallilabou Bay als in Dominica piratenacties te gefilmd. Een pittige voettocht van ca 3 uur voort je vanaf zeeniveau naar de 1400 meter hoge kraterand van deze licht actieve vulkaan. Jungle, rivieren, alpine tropenvegetatie en op de top word je beloond met geweldige vergezichten.

 

6e  dag: St. Vincent - Young Island (ca 9 mijl) 

 

Young Island is een piepklein privé-eilandje pal tegen de zuidkust van St. Vincent. In tegenstelling tot de rest van St. Vincent zijn hier de stranden hagelwit en en op deze stranden vind je leuke restaurants en cocktailbars. Duvernette Rock, een satelieteilandje van Young Island, was ooit een verdedigingswerk. Nu getuigen onwaarschijnlijk grote kanonnen van verre tijden en zijn de enige bewoners dozijnen vleermuizen. Het uitzicht bovenop is fantastisch. Hoofdstadje Kingstown is swingend, bedrijvig met leuke markt en een erg intereassante Botanical Garden. Hier vind je o.a. een oorsponkelijke broodvruchtboom ooit gebracht door Captain Bligh van de Bounty muiterij en de alleen in St. Vincent voorkomende St. Vincent Parrot.

 

7e  dag: Young Island - Mustique (ca 12 mijl)

 

Het jet-set tuin eiland Mustique waar Mick Jagger,  David Bowie, Raquel Welch, Mr Swatch en vele anderen hun “hide-aways” hebben. Het is dan ook een prachtige plek om te voet of te paard een tocht te maken. Mooie stranden, tropische bloemen en goede cocktails in famous Basils's Bar.

 

8e en 9e dag: Mustique -Tobago Cays (ca 19 mijl)

 

Zonder twijfel zijn de 5 eilandjes van de Tobago Cays prachtige juweeltjes. Een dubbel hoefijzervormig rif breekt de Atlantische deining en biedt sublieme ankerplaatsen. Op het rif en rond de eilandjes is het voortreffelijk snorkelen. Duiken met perslucht is ook mogelijk. Witte bounty stranden, piepkleine onbewoonde koraaleilandjes met slechts enkele wuivende palmbomen en koraalriffen met verbluffende hoeveelheden veelkleurige vissen. Dat zijn de Tobago Cays, zonder twijfel de meest paradijselijke en exotische eilanden van de hele Cariben. Vaak blijven we hier een extra dag liggen om veel te snorkelen, te zonnen en van een mooie barbecue met kreeft of vis op het strand te genieten.

 

10e dag: Tobago Cays - Palm sland - Union Island (ca 6 mijl)

 

John Caldwell leed schipbreuk in de Pacific en toen hij na vele omzwervingen uiteindelijk Prune Island ontdekte werd zijn droom werkelijkheid. Hij plantte duizenden palmbomen en doopte zijn eiland Palm Island. Het is een prachtige stop om even te zwemmen en met blote voeten het hagelwitte koraalzand te betreden en natuurlijk de palmbomen op het eiland tellen…….

 

Op Union Island is elk tweede pand óf supermarkt, óf restaurant óf shopje, een lekker rommelige locale mix. Leuk entertainment en uiterst gezellig eten bij Lambi of op chique in restaurant Anchorage, waar een bassin met verpleegsterhaaien voor de deur ligt. ’s  Het is ook zeker een aanrader om naar Fort Hill te lopen. Op de top heb je een fantastisch uitzicht over de hele Grenadines.

 

11e dag: Union Island - Sandy Island en Carriacou (ca 10 - 14 mijl)

 

Sandy Island is een kleine strip hagelwit koraalstrand en een van de allermooiste pareltjes van de Cariben met bountysferen en een droomrif om op te snorkelen. Voor duikliefhebbers wederom een plek om op avontuur te gaan.

 

Carriacou en zuidelijk daarvan nog veel meer eilandjes zoals Frigate Island, White Island, Ile Ronde en Kick´m Jenny behoren allemaal tot het onafhankelijke en voormalig Engelse Grenada. Tyrrel Bay, aan de zuidkust van Carriacou, is een ruime en goed beschutte ankerplaats met veel lokale charme. Rumshops, kleine supermarkt en enkele restaurantjes serveren lokale specialiteten van de zee. Vanuit Tyrrel Bay is een mooie voettocht te maken naar het hoofdplaatsje Hillsborough. Lokale boatboys bieden verse mangrove oesters te koop aan, beetje peper, beetje limoen. ( Yamyam voor liefhebbers)

 

12e dag: Carriacou - Mopion en Petit St. Vincent (ca 11 mijl)

 

Mopion is het allerkleinste eiland van de Grenadines. Prachtig strand en omringd door een kleurrijk rif vol tropenvissen. Petit St. Vincent beter bekend als PSV is een privé-eiland, een luxe resort met 22 cottages, mooi aangelegde tuinen en fantastische stranden. Een van de beste plekken voor overheerlijke cocktails.

 

13e dag: Petit St. Vincent - Mayreau ( 8 mijl)

 

Iets meer dan 100 inwoners wonen op dit eiland. Visserij is de belangrijkste bestaansgrond maar ook werken veel mannen op zeeschepen en zijn daarom langdurig afwezig. Een klein schooltje en prachtig kerkje staan op de hoogste heuveltop en vandaar heb je sublieme vergezichten in alle richtingen en vooral op de Tobago Cays. Vele mooie stranden. Beste restaurant is Dennis’s Hideaway met o.a. verrukkelijke specialiteiten vers van zee.

 

14e en 15e dag: Mayreau - Bequia (25 mijl)

 

We steken Bequia Channel over, een prachtige zeiltocht van zo’n 1 1/2 uur. Het kleine walviseiland Bequia is het noordelijkste eiland en een bekend trefpunt van het kleurrijke zeilerswereldje. Oude en nieuwe tradities komen hier samen in een heerlijk relaxte mix. Bequia is voor veel mensen een ideale bestemming vanwege haar gezellige strandkroegjes en string-, steel-, of reggaefeestjes. Bovendien is het eiland gezegend met prachtige hagelwitte palmstranden en moie koraalriffen.

 

16e dag: St. Vincent - St. Lucia  (ca 35 mijl)

 

De  beklimming van Petit Piton en een feestje.

 

Hoog aan dan de wind met de zeilen midscheeps zeilen we in de richting van St. Lucia.
St. Lucia heeft zoveel te bieden dat het erg aardig is om hier weer terug te keren. Zijn we bijvoorbeeld nog niet in Marigot Bay geweest op de reis naar het zuiden dan doen we deze prachtige baai zeker aan. Omzoomd door vele palmbomen en groene heuvels is Marigot Bay een van de schilderachtigste baaien van de Cariben. Voor liefhebbers een prima plek om snorkelend oog in oog te zwemmen met barracuda's. Anse Cochon, een andere ankerplaats op de westkust, is ook weer zo'n schitterend aquarium vol tropisch vissen met o.a. inktvis en murene.

 

17e dag: St. Lucia 

 

Snapper van de gril. Dolittle’s of Chateau Mygo zijn schilderachtig gelegen restaurant’s/barretjes in Marigot Bay,  fantastische plekjes om ‘s avonds te genieten van een sunset met een echte Piña Colada. En dat is meestal welverdiend na zo’n stevige dag zeilen. Vlakbij Marigot Bay (Hier is de oorspornkelijke film van Dr Dolittle opgenomen) ligt een van de grootste bananenplantages van de Cariben en zo lekker als ze hier smaken, smaken ze nergens. Leuk ook om de heuvel op te lopen en een kijkje te nemen over onafzienbare hoeveelheden bananenplanten.

 

18e dag: St. Lucia - Martinique / St. Anne (30 mijl) 

 

Laatste oversteek over de Caribische zee richting eindpunt van de reis. Meestal gaan we op deze dag voor anker liggen voor de stranden van les Salines of voor het heerlijke dorpje St. Anne. Maar doorzeilen naar Le Marin kan ook om daar de volgende dag nog een hele dag door te brengen met bijvoorbeeld een rondrit over “Madinina” het eiland van de bloemen zoals de Carib indianen het noemden.

 

18e en 19e dag:  Martinique - Amsterdam 

 

De zeilvakantie eindigt op de 18e dag in Martinique. Helemaal in het ritme van Cool Cariben nemen we afscheid van de witte palmenstranden, van de heerlijke turkooizen zee en van de vriendelijke en vrolijke bevolking. 

Jacht
Aanvraag
 
x