Aarzel niet langer! Bel nu: 0341 456806

Kroatië

Landen > Kroatië

Ontdek de mooiste zeilvakanties

Elan 350
Elan 35008-06-24: 7dagenBiograd2.073 €
BOEK NU
Elan 350
Elan 35024-08-24: 7dagenBiograd2.101 €
BOEK NU
Beneteau Cyclades 50.5 (5Cab) -40%
Beneteau Cyclades 50.5 (5Cab)01-06-24: 7dagenSukosan3.570 €2.151 €
BOEK NU
Bavaria 40 Cruiser (3Cab)
Bavaria 40 Cruiser (3Cab)01-06-24: 7dagenPirovac2.196 €

BOEK NU
Dufour 335 Grand Large (2Cab)
Dufour 335 Grand Large (2Cab)31-08-24: 7dagenSibenik2.295 €

BOEK NU
Dufour 37 (3Cab) -25%
Dufour 37 (3Cab)20-07-24: 7dagenSkradin3.170 €2.322 €

BOEK NU
Bavaria Cruiser 33 (2Cab)
Bavaria Cruiser 33 (2Cab)24-08-24: 7dagenPirovac2.481 €

BOEK NU
Dufour 335 Grand Large (2Cab)
Dufour 335 Grand Large (2Cab)17-08-24: 7dagenSibenik2.485 €

BOEK NU
Sun Odyssey 490 (5Cab) -40%
Sun Odyssey 490 (5Cab)01-06-24: 7dagenSukosan4.920 €2.921 €

BOEK NU
Hanse 505 (5+1Cab) -20%
Hanse 505 (5+1Cab)01-06-24: 7dagenRogoznica3.930 €3.071 €

BOEK NU
Toon meer aanbieding →

Zeilboot huren Kroatië: Istrie, Adriatische Zee,  Pula, Punat, Izola (Sl)

vaarvakantie-kroatie-sukosan-4l.jpg
Istrië is het grootste schiereiland in de Adriatische Zee. Het schiereiland ligt in het Noorden van de Adriatische Zee tussen de Golf van Triëst en de Kvarner. Bekende havens zijn o.a. Pula, Punat en Izola(Sl). Istrië heeft een kustlijn van 445 kilometer samen met eilanden 539,9 kilometer. Aan de andere kant van de Adriatische Zee ligt Venetië. 
Bareboat, meezeilen, zeiljacht huren met schipper en flottielje zeiljacht huren kunnen wij ook met vertrek vanuit Pula, BiogradTrogir en Sukosan aanbieden.

Zeilvakantie Kroatië:  Kornati, Sukosan, Zadar, Murter, Sibenik

vaarvakantie-kroatie-split-4l.jpg
Het Kornati gebied (met o.a. jachtverhuur en zeiljacht huren vanuit Murter, Sukosan, Zadar) is verreweg het meest populaire gebied van Kroatie voor een zeiljacht huren. Dit Nationaal Park is een uitgestrekt gebied van 300 km2 met ongeveer 140 grote en kleine eilandjes die, vanwege hun uiterlijk uniek zijn in de Middellandse zee. Samen met de grote hoeveelheid van eilanden betekend dat dit gebied een uitdaging is voor de iets gevorderde zeezeiler. Het water is glashelder en de temperatuur zeer aangenaam. Highlight is een tocht over de rivier Krka naar imposante watervallen van Skradin.

Zeiljacht huren Kroatië: Dalmatie, Split, Dubrovnik, Trogir, Marina Kastela

vaarvakantie-kroatie-split-2l.jpg
In het zuiden in Dalmatie (met o.a. vertrek vanuit Split, Dubrovnik en Trogir) vindt men de groenere eilanden zoals Brac, Hvar, Vis, Mljet en Korcula. De wind steekt meestal laat in de ochtend op en gaat tegen zonsondergang weer liggen. De windkracht is matig en meestal niet meer dan 3 tot 4. Een perfect briesje voor een zeiljacht huren en te genieten van je zeiljacht huren, of het nou op een zeiljacht (bareboat), catamaran of met een flottielje vanuit Split, Dubrovnik , Trogir of Kastela is. Afhankelijk van startplaats vlieg je in op Zadar of Split. Ook per auto is het gebied goed te bereiken.
Now click to jump on same coordinates point on Google Maps
One click to set START position / Next click to set next route point / Double-click to set END point
Click on map to get the weather from the point(lon/lat)

Zeilboot huren Kroatië:

De Kroatische kust is een prachtig gebied, bij uitstek geschikt om op een zeiljacht, catamaran of motorjacht door te brengen. Er zijn 1185 eilanden, rotsen en riffen, waarvan er 66 bewoond zijn. De naam land van 1000 eilanden is dan ook zeer toepasselijk, in ieder geval zijn het er teveel om in een vakantie langs te zeilen. De vele verschillende culturen die deze streek in vele duizenden jaren hebben bevolkt, hebben ervoor gezorgd dat het een fascinerende ervaring is om hier rond te zeilen. De blauwe, warme, zee biedt rust en kalmte, maar tegelijkertijd vertier als je dat verkiest. De zon, het milde klimaat en de geur van het zoute water zorgen ervoor dat de zeilers een onvergetelijke zeiljacht huren hebben.

Zeilen Kroatië:

zeilvakantie-kroatie-sukosan-2l.jpg
Het zeil klimaat is uitstekend, zo'n 30 graden in de zomermaanden. Bij stabiel weer staat er een goede zeilwind, de Maestral, die in de loop van de morgen begint te waaien en langzaam aanwakkert tot in de namiddag en daarna weer afneemt. Deze situatie kan afgewisseld worden door de Jugo welke wind wat regen met zich meebrengt. Het meest respect dwingt de Bora af. Deze harde maar meestal kortstondige wind blaast vanaf de bergachtige kust. De wind steekt meestal laat in de ochtend op en gaat tegen zonsondergang weer liggen. De windkracht is matig en meestal niet meer dan 3 tot 4.

 

Zeilvakantie Kroatië:

vaarvakantie-kroatie-dubrovnik-2l_(1).jpg
De beste tijd voor het zeiljacht huren in Kroatie is vroeg in zomer: in mei en juni is de windsterkte perfect. In juli en augustus, zijn er periodes met minder wind en is het ideaal voor mensen die er van houden om in rustig water te zeilen. In de herfst en winter, is er meer wind en zijn er periodes met de Bora en de Sirocco, de wat krachtigere winden en wat meer geschikt voor die zeilers die wat meer ervaring met zeiljacht huren hebben. Dus ook een wat meer avontuurlijke zeiljacht huren behoort tot de mogelijkheden. Het gehele Kroatische gebied leent zich uitstekend voor bareboat en flottieljzeilen.

Naast nautische ervaring dien je voor zeilen in Kroatie ook te beschikken over een International vaarbewijs of Stuurbrevet en een marifooncertificaat per jacht. Daarnaast dient een van de opvarende te beschikken over een marifooncertificaat.

Interesse? Aarzel niet langer en neem nu contact op met Wishful Sailing voor aanvullende informatie of vrijblijvende offerte

Wishful Sailing bemiddelt om voor jullie de juiste zeilboot, catamaran of motorboot binnen jullie budget, voorkeuren en wensen aan te bieden. Wij bieden zeiljachten, motorjachten en catamarans met of zonder schipper aan. In Italie, Kroatie , Griekenland, Turkije  en meer dan 40 landen in totaal bieden wij ook flottielje zeilen aan.
Om onze offertes te ontvangen klik je op de Zoek en Boek van deze pagina. Selecteer gebied -> Selecteer Type jacht -> selecteer datum met vertrek op iedere zaterdag -> Selecteer aantal weken en klik op Zoek. In de lijst van beschikbare jachten klik je op de prijs om de detail, specificaties en foto's van het jacht te zien. Aanvragen zijn geheel vrijblijvend dus vraag zoveel mogelijk jachten aan. 10 jachten in 1 keer aanvragen? Dat kan via knop vergelijk. Via deze knop selecteer je met een aanvraag 10 jachten.

Zeilboten huren Kroatië: Standaard verhuur

Standaard huur is van zaterdagmiddag 17:00h t/m vrijdagmiddag 16:00h. Na terugkomst haven vindt de check out plaats met laatste overnachting naar zaterdagmorgen 09:00h. Voor uitgebreide route informatie, sfeerbeelden, foto's en dagindeling verwijzen wij graag naar onze reisverslagen per haven. Kroatie kent 3 vliegvelden waarvan Split en Zadar de bekenste zijn. Zo vlieg je goedkoop met Ryan Air vanaf Brussel of met Easyjet vanaf Amsterdam. Ter indicatie de reistijd van Split naar Zadar bedraagt circa 1,5 uur.
 

Vertrekhavens

Jacht
Aanvraag
 
x