Aarzel niet langer! Bel nu: 0341 456806

Kaapverdische Eilanden

Landen > Kaapverdische Eilanden
zeilvakantie-kaapverdische-eilanden-2l.jpg

Zeilboten huren Kaapverdische eilanden: Algemeen

Kaapverdië of de Kaapverdische eilanden is een schitterende eilandengroep voor de westkust van Afrika. De archipel heette vroeger Ilhas de Cabo Verde (Eilanden van de Groene Kaap) en is zo genoemd vanwege de ligging van de eilanden ten opzichte van de Kaap Verde (Groene Kaap), het westelijkste punt van het Afrikaanse vasteland in Senegal.

De eilanden groep bestaat uit een aantal bekende eilanden waaronder: Sal, Santiago, Sao Nicolau, Fogo en het surfers paradijs Sao Vicente.

Het eiland Sal was net als de andere eilanden oorspronkelijk vulkanisch. De naam Sal heeft het eiland te danken aan een lagune waar zout gevonden werd.

Santiago is het grootste eiland van de groep. De meest pittoreske plek van Sal is Pedra do Lume, de krater van de vroegere vulkaan. Sao Vicente is een klein eiland, maar bij het stadje Mindelo ligt de grootste haven van Kaapverdië. Mindelo heeft een boulevard met uitzicht op de haven. De sfeer op dit eiland is, in tegenstelling tot Santiago, Europees (bron Wikipedia).
 

 

Zeilboten huren Kaapverdische eilanden: Klimaat

De gemiddelde temperatuur is 26 °C. De eilanden ondergaan het grootste deel van het jaar de invloed van de noordoostpassaat, die soms stof uit de Sahara aanvoert. De regentijd valt tussen augustus en oktober.  De eilanden aan de westkant van de archipel hebben een aangenaam klimaat, de overige zijn tropisch. 

Interesse? Aarzel niet langer en neem nu contact op met Wishful Sailing voor aanvullende informatie of vrijblijvende offerte

Wishful Sailing bemiddelt om voor jullie de juiste zeilboot, catamaran of motorboot binnen jullie budget, voorkeuren en wensen aan te bieden. Wij bieden zeiljachten, motorjachten en catamarans met of zonder schipper aan.

In 
ItalieKroatieGriekenland en Turkije bieden wij ook flottielje zeilen aan.


Om onze offertes te ontvangen klik je op de Zoek en Boek van deze pagina. Selecteer gebied -> Selecteer Type jacht -> selecteer datum met vertrek op iedere zaterdag -> Selecteer aantal weken en klik op Zoek. In de lijst van beschikbare jachten klik je op de prijs om de detail, specificaties en foto's van het jacht te zien. Aanvragen zijn geheel vrijblijvend dus vraag zoveel mogelijk jachten aan. 10 jachten in 1 keer aanvragen? Dat kan via knop vergelijk. Via deze knop selecteer je met een aanvraag 10 jachten.

Zeilboten huren Kaapverdische eilanden: Standaard verhuur

Standaard huur is van zaterdagmiddag 17:00h t/m vrijdagmiddag 16:00h. Na terugkomst haven vindt de check out plaats met laatste overnachting naar zaterdagmorgen 09:00h. Voor uitgebreide route informatie, sfeerbeelden, foto's en dagindeling verwijzen wij graag naar onze reisverslagen online.
Jacht
Aanvraag
 
x