Aarzel niet langer! Bel nu: 0341 456806

Adriatische zee - Kroatië Zuid

Zeilvakantie Adriatische zee: Split en Dubrovnik:

zeilvakantie-kroatie-2l.jpg

Dalmatië is een streek in Kroatië, aan de Adriatische Zee. De hoofdstad van Dalmatië is Split. Split is de tweede grootste stad van Kroatie met ongeveer 230 000 inwoners en de belangrijkste stad van Dalmatië.

Flottieljes in Kroatie zijn vanweg het klimaat wel beperkt tot de zomermaanden juli en augustus. Vertrek bieden wij aan vanuit PulaZadar / SukosanSplit, Biograd en Trogir. Zowel 1 als 2 weekse routes zijn mogelijk zonder route te doubleren.

Vaarbewijs is verplicht en tevens dient een van de opvarende een marifooncertificaat te hebben (zonder is volledig op eigen risico).

button_(4).png button_(5).png button_(6).png

 

Zeiljacht huren Adriatische zee: Dubrovnik

Het langste deel van de prachtige en pittoreske kust, maar ook het grootste aantal eilanden van de kust met duizenden eilanden horen tot Dalmatië. Daartoe behoren ook twee Nationale parken:
de Kornati eilanden als Mikronesische gordel of snoer van een honderdveertigtal sprookjesachtige mooie eilanden en het groene eiland Mljet, een hoogglans parel. Dubrovnik is een unieke haveplaats.

 

 

Zeilen Adriatische zee: Trogir

zeilvakantie-kroatie-trogir-l.jpg

Het middeleeuwse centrum van Trogir ligt op een klein eiland. Trogir is samen met Zadar,  Sukosan,  Biograd en Murter de vertrekhavens in het meest populaire zeilgedeelte van Kroatie. Vanuit deze havens liggen de Kornatie eilanden op korte vaarafstand. Bezoek ook de watervallen via het kanal bij Skradin. Laat je tevens verwennen door de Kroatische keuken met een verscheidenheid van geweldige vis en vleesgerechten.

Vanaf Split (27km) is het circa 30 minuten per auto naar Trogir. Het vliegveld van Split ligt tussen Trogir en Split. Alternatieve havens: Marina Kremik, KastelaSibenik en Biograd.
 

Now click to jump on same coordinates point on Google Maps
One click to set START position / Next click to set next route point / Double-click to set END point
Click on map to get the weather from the point(lon/lat)

Zeilboten huren Adriatische zee: Kornati gebied

Het Kornati gebied (met o.a. jachtverhuur en zeiljacht huren vanuit MurterSukosanZadar) is verreweg het meest populaire gebied van Kroatie voor een zeiljacht huren. Dit Nationaal Park is een uitgestrekt gebied van 300 m2 met ongeveer 140 grote en kleine eilandjes die, vanwege hun uiterlijk uniek zijn in de Middellandse zee. Samen met de grote hoeveelheid van eilanden betekend dat dit gebied een uitdaging is voor de iets gevorderde zeezeiler. Het water is glashelder en de temperatuur zeer aangenaam. Highlight is een tocht over de rivier Krka naar imposante watervallen van Skradin.  
 

Zeiboten huren Kroatie: Kwalificaties

Naast nautische ervaring dien je voor zeilen in Kroatie ook te beschikken over een International vaarbewijs of Stuurbrevet en een marifooncertificaat per jacht. Daarnaast dient een van de opvarende te beschikken over een marifooncertificaat.

Interesse? Aarzel niet langer en neem nu contact op met Wishful Sailing voor aanvullende informatie of vrijblijvende offerte

Wishful Sailing bemiddelt om voor jullie de juiste zeilboot, catamaran of motorboot binnen jullie budget, voorkeuren en wensen aan te bieden. Wij bieden zeiljachten, motorjachten en catamarans met of zonder schipper aan. 
In ItalieKroatieGriekenland en Turkije bieden wij ook flottielje zeilen aan.
 

Zeiljacht huren Adriatische zee Zuid: Klimaat

Het zeil klimaat is uitstekend, zo'n 30 graden in de zomermaanden. Bij stabiel weer staat er een goede zeilwind, de Maestral, die in de loop van de morgen begint te waaien en langzaam aanwakkert tot in de namiddag en daarna weer afneemt. Deze situatie kan afgewisseld worden door de Jugo welke wind wat regen met zich meebrengt. Het meest respect dwingt de Bora af. Deze harde maar meestal kortstondige wind blaast vanaf de bergachtige kust. De wind steekt meestal laat in de ochtend op en gaat tegen zonsondergang weer liggen. De windkracht is matig en meestal niet meer dan 3 tot 4. 
 

De beste tijd voor het zeiljacht huren in Kroatie is vroeg in zomer: in mei en juni is de windsterkte perfect. In juli en augustus, zijn er periodes met minder wind en is het ideaal voor mensen die er van houden om in rustig water te zeilen. In de herfst en winter, is er meer wind en zijn er periodes met de Bora en de Sirocco, de wat krachtigere winden en wat meer geschikt voor die zeilers die wat meer ervaring met zeiljacht huren hebben. Dus ook een wat meer avontuurlijke zeiljacht huren behoort tot de mogelijkheden. Het gehele Kroatische gebied leent zich uitstekend voor bareboat en flottieljezeilen.

Jacht
Aanvraag
 
x